Известие

Collapse
No announcement yet.

Това турбо гарет 2256 ли е?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Това турбо гарет 2256 ли е?

Решил съм да тунинговам алфата и малко по малко ще събирам частите. Днес ми попадна това турбо пред очите. Из нета търсих и до колкото разбирам всички 2.4 мотори са с garret 2256v така че предполагам именно това е турбото от обявата?
    Другия ми въпрос е, има ли смиъсл въобще да го взимам, очевадно ще има нужда от рециклиране/ремонт. Чудя се възможно ли е пъ да не може да се съживи и горе долу по колко върви качествения рециклаж?

Може би тази е по добрия вариант?
    Alfa Romeo GT 1.9 JTDm@150++ hp (remapped but not dynoed), Graphite Black, Distinctive, ExtremeTuning strut bar, TOORA 570 wheels, Koni STR.T shocks + Eibach ProKit springs

Първоначално публикувано от xen0s Покажи съобщение
    Решил съм да тунинговам алфата и малко по малко ще събирам частите. Днес ми попадна това турбо пред очите. Из нета търсих и до колкото разбирам всички 2.4 мотори са с garret 2256v така че предполагам именно това е турбото от обявата?
    Другия ми въпрос е, има ли смиъсл въобще да го взимам, очевадно ще има нужда от рециклиране/ремонт. Чудя се възможно ли е пъ да не може да се съживи и горе долу по колко върви качествения рециклаж?

Може би тази е по добрия вариант?
    Качествен рециклаж е около 700лв. Наскоро правих на моята турбина - 650лв.

Comment

Нещо такова и предполагах. Може би не е много удачно да се вземе баш умряло турбо, а е по добре да се вземе такова в (уж) добро състояние. Но пък тогава го има риска да излезе че не е в добро и пак да трябва рециклаж...

А някаква идея какви са тези "хибридни" турбини които виждам споменати тук там?
      Alfa Romeo GT 1.9 JTDm@150++ hp (remapped but not dynoed), Graphite Black, Distinctive, ExtremeTuning strut bar, TOORA 570 wheels, Koni STR.T shocks + Eibach ProKit springs

Comment

Нещо такова и предполагах. Може би не е много удачно да се вземе баш умряло турбо, а е по добре да се вземе такова в (уж) добро състояние. Но пък тогава го има риска да излезе че не е в добро и пак да трябва рециклаж...

А някаква идея какви са тези "хибридни" турбини които виждам споменати тук там?
        Посочи ми линк за да видя

Comment

В най първия пост на темата има линк и към 2те турбини (подчертания текст). А ако говориш за хибридните - нямам линк просто съм мяркал тук там термина "хибридно турбо", най вече в alfaowner форума, може би там трябва да попитам.

Comment

Първата турбина е от 2.4 136к.с. НЕ е 2256в и не е подходяща за тунинг!

Втората става!
            sigpic
            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
            147 JTDm 140-Малката манекенка
            GT- JTDm 150

Comment

Ясно, мерси. Някакъв сайт гледах където пишеше че всички 2.4 двигатели са с 2256v и от там се заблудих. Ще обмисля 2то турбо.

А още един въпрос - защо всички турбини (2ра ръка) от едната страна са лъскави, направо като нови, а от другата са някакви супер ръждиви?

Comment

Топлата част е нормално да ръждясва от горещината, по същият начин, както и изпускателният колектор ръждясва.

Comment

Ясно, мерси. Някакъв сайт гледах където пишеше че всички 2.4 двигатели са с 2256v и от там се заблудих. Ще обмисля 2то турбо.

А още един въпрос - защо всички турбини (2ра ръка) от едната страна са лъскави, направо като нови, а от другата са някакви супер ръждиви?
                  Една турбина 2-ра ръка върви по 350 - 400лв. Поне на мен толкова ми искаха тук. А самата тя не се знае дали и кога ще се сдуха и отново отиваш на ремонт. Затова аз дадох 650лв. и турбината ми е като нова. Жалко, че не я снимах

Comment

Тази първата, която си дал е VNT25 и не е 2256, както вече ти каза колегата.
                    Причината за ръждата е, че компресорната част се изработва от алуминиеви сплави, а турбинната част се изработва от чугун. Чугуна си ръждясва стабилно, но това не трябва да те притеснява по принцип.

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                    Една турбина 2-ра ръка върви по 350 - 400лв. Поне на мен толкова ми искаха тук. А самата тя не се знае дали и кога ще се сдуха и отново отиваш на ремонт. Затова аз дадох 650лв. и турбината ми е като нова. Жалко, че не я снимах
                    Технически инвалиде-каръко, никой не те пита ти колко пари и за какво си дал. Вземи отговори поне на един от въпросите, които бяха зададени.
                    Ама тук е трудно да напишеш:
                    1. От къде си?
                    2. Звънни ми.
                    3. Обади се на Коко.

Ама е и много технически инвалидно-каръшко да не може да различиш 25-ца от 2256, ама си пръв в даването на "акъл", за жалост на потребителите.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Ок, говорих с човека за второто турбо (рециклираното). Свалено е от BMW E39 2.5 или 3.0 двигател. Сериозно обмислям да го взема но преди това искам да попитам дали има шанс да не стане на моята кола?

Поразчетох се из нета и ми изглежда че не би трябвало да е проблем, но все пак да попитам.

Едит: реших че ще търся GTB2260V така че това отпада. Мерси на всички за отговорите.
                      Last edited by xen0s; d.m.y г., 15:22.

Comment

Ок, говорих с човека за второто турбо (рециклираното). Свалено е от BMW E39 2.5 или 3.0 двигател. Сериозно обмислям да го взема но преди това искам да попитам дали има шанс да не стане на моята кола?

Поразчетох се из нета и ми изглежда че не би трябвало да е проблем, но все пак да попитам.

Едит: реших че ще търся GTB2260V така че това отпада. Мерси на всички за отговорите.
                        За да сложиш 2260GTB ти е необходима предварителна подготовка, кулер, колектор, генерация, усилен съединител, тия неща свършил ли си ги ?
                        Fiat Punto 1.4GT 1996
                        Hyundai Tucson 2.0 2007
                        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Имам намерение на веднъж да ги направя като цяло. Или малко по малко, започвайки със генерация примерно. Писах за турбото защото просто видях обявите и цената ми се стори добра. Тка де, може и да ги отложа за на ранна пролет модовете, защото така и така сезона за по духовито каране си отива. Докато направя всичко и то ще дойде зима.

Иначе само за колектор не знаех че ще ми трябва - мислех че може да се ползва нормалния. Дурогото което умувам е че това турбо се слага на доста големи и мощни двигатели и не съм сигурен дали ми трябва чак такова. 200-220 коня на колелата ще са ми пре достатъчни, даже може би 200 ще си е най добре, предвид че колата е "ежедневка". Може би трябва да помисля за някоя от по малките GTB турбини. Ако имате предложения и съвети - целият съм в слух (и очи).

Comment

Имам намерение на веднъж да ги направя като цяло. Или малко по малко, започвайки със генерация примерно. Писах за турбото защото просто видях обявите и цената ми се стори добра. Тка де, може и да ги отложа за на ранна пролет модовете, защото така и така сезона за по духовито каране си отива. Докато направя всичко и то ще дойде зима.

Иначе само за колектор не знаех че ще ми трябва - мислех че може да се ползва нормалния. Дурогото което умувам е че това турбо се слага на доста големи и мощни двигатели и не съм сигурен дали ми трябва чак такова. 200-220 коня на колелата ще са ми пре достатъчни, даже може би 200 ще си е най добре, предвид че колата е "ежедневка". Може би трябва да помисля за някоя от по малките GTB турбини. Ако имате предложения и съвети - целият съм в слух (и очи).
                            За около 200 коня си на 2256 от 5цилиндъра алфа и си свиркаш, генерацията и кулера са задължителни, вероятно и съединителя.
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Това е супер, че така турбото ще излезе на малко по човечна цена . Иначе съединителя е сменян от предишния собственик преди 3 години и доста малко километри (под 30к), но не знам дали е било с подсилен. На скоро от alfa owner ми предлагаха Stage 1 съединител 2ра ръка но много запазен на доста добра цена и се чудя дали да не го налазя или да заложа на ново подсилено валео.

Comment

Working...
                              X